Duurzame vastgoedstrategie (SURE2050)

Een duurzame vastgoedstrategie realiseren met SURE2050.

Snel naar

Wat is SURE2050?

Hoe verlaag je de energie- en onderhoudsfactuur van je gebouwen? Welke gebouwen ga je renoveren, afbreken en heropbouwen, nieuwbouwen, afstoten? Hoe maak je het gebouwenpark klimaatneutraal? Maar ook: hoe ga je dit alles betalen? Het SURE2050-traject helpt gemeenten met een duurzame vastgoedstrategie. Hoe? Dankzij een praktische leermodule die je stap per stap doorheen het proces gidst.

9 Vlaams-Brabantse gemeenten tekenden in op het traject: Asse, Dilbeek, Landen, Machelen, Opwijk, Overijse, Oud-Heverlee, Tielt-Winge en Zaventem. Vanaf september 2019 tekenden ze hun strategisch duurzaam vastgoedplan uit, dat bestaat uit: 

  • Een strategische visie in vastgoedbeleid
  • Een beheerplan
  • En de bijhorende concrete acties

Kennisdeling

Hun ervaringen en opgedane kennis delen ze graag met andere Vlaamse steden, gemeenten en openbare diensten. Benieuwd? Kijk op het leerplatform. Het bestaat uit 8 hands-on bouwstenen die samenvallen met de 8 hoofdstukken van het sjabloon voor het strategisch vastgoedplan. Elke bouwsteen bestaat uit een uitgeschreven pdf met links naar webinars, sjablonen of nuttige websitelinks.

Wil jij in jouw gemeente ook graag starten met de opmaak van een duurzaam strategisch vastgoedplan? Lees het eindrapport of ga aan de slag op het leerplatform. 

Financiering

Nog een vraag over SURE2050?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

sure2050 [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.