Grimbergen en Tremelo breken uit

Grimbergen en Tremelo maakten gebruik van de gratis projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein. Hoe pakten zij het aan? Laat je inspireren door hun projecten.

 

Snel naar

Vlaanderen is een van de meest verharde gebieden in Europa. Het regenwater dringt er alsmaar moeilijker in de grond. En dat is niet zonder gevolgen, zeker in ons veranderende klimaat. We kennen allemaal wel de beelden van de overstromingen in perioden van hevige regenwal. Of we herinneren ons de rantsoenering van het drinkwater bij langdurige droogte.

Grimbergen en Tremelo willen hier iets aan doen. Zij kregen met onze steun een projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein, lieten zich daarbij begeleiden door KiemKracht en konden ondertussen al een paar projecten waarmaken. 

Grimbergen

Tremelo

Nog meer gemeenten

Naast Grimbergen en Tremelo ondersteunt de provincie dit project nog in 8 andere gemeenten: Ternat, Machelen, Overijse, Liedekerke, Tienen, Roosdaal, Tielt-Winge en Zoutleeuw. 

Wat kan je als inwoner doen?

86% van de Vlaams-Brabanders hebben een tuin. Daar liggen heel wat kansen om te ontharden. Beter is om het regenwater op te vangen waar het neervalt. Door regenwater op te vangen, te hergebruiken of te laten infiltreren verminderen we de overlast bij hevige regenval én bij langdurige droogte. Dat kan al eenvoudig met een regenwaterput of –ton. Maar met een moeraszone, een wadi of een vijver wordt je tuin nog mooier.

Kiemkracht begeleidt

Voor de projectbegeleidingen groen-blauwe inrichting openbaar domein werken we samen met Kiemkracht

Een gratis projectbegeleiding voor jouw groen-blauwe projecten?

Meer weten over deze projecten of over de projectbegeleiding?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

burgemeestersconvenant [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

16 november 2023