Home > Kalender > Wonen en milieu > Lezing tentoonstelling Visienota Ruimte

Lezing en tentoonstelling over de Visienota Ruimte: geef je mening

Thema voor deze avond: wonen

We stellen de kern van onze visienota ruimte voor met een tentoonstelling en een reeks lezingen. Deze avond behandelt het thema wonen. Kom af en zeg ons ook wat jij er over denkt!

Je moet je niet vooraf inschrijven. Iedereen is welkom.

Programma van deze avond

 • 20.00 uur: welkomstwoord door Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning en stedenbouw
 • 20.15 uur: korte toelichting over de Visienota Ruimte door Stephan Reniers / Katrien Putzeys (dienst ruimtelijke planning)
 • 20.30 uur: spreker 1 (Peggy Totté)
 • 21.00 uur: spreker 2 (Oswald Devisch
 • 21.30 uur: bezoek tentoonstelling & ruimte voor vragen met een glaasje erbij

Sprekers

 • Peggy Totté, projectleider 'Collectief Bouwen en Dichter Wonen' bij Architectuurwijzer en Voorzitter van de VRP Masterclass 'Kernversterking'.
  Ze schets een toekomstbeeld voor het wonen in dorpen. Voorbij het doembeeld van dichter wonen met weinig groen, kleine appartementen en geen eigen tuin. In het nieuwe dorp werken bewoners samen aan erfgoed, groen, voorzieningen en collectieve publieke ruimte.
 • Oswald Devisch is als hoofddocent betrokken bij Universiteit Hasselt en co-auteur van het project Verkavelingsverhalen, dat later ook vertaald is in het gelijknamige boek.
  Participatie is de rode draad in zijn onderzoekspraktijk. Samen met bewoners en besturen denkt hij samen na over hoe de monotonie van verkavelingen en woonlinten te doorbreken en ze aan de hand van bescheiden ingrepen en initiatieven een nieuwe en meer duurzame toekomst te geven.

Deel van lezingenreeks

Deze lezing en tentoonstelling maakt deel uit van een reeks lezingen op verschillende locaties tijdens de maand juni 2018. Tijdens de andere momenten komen ook andere thema's aan bod.

Organisator

Visienota Ruimte, Tel. 016 26 75 07, visienotaruimte@vlaamsbrabant.be

Wanneer

maandag 04 juni 2018 om 20.00 uur

Locatie

Bar Vital (Vitalac-site), Pastorijstraat 5 - 3020 Herent

Prijs

gratis

Naar boven