Home  > Wonen en milieu  > Milieu en natuur  > Vlaams-Brabant klimaatneutraal  > Samen met jou naar een klimaatneutrale provincie  > Klimaattop Vlaams-Brabant 2015

Klimaattop Vlaams-Brabant

Samen springen we voor het klimaat

Eind november 2015 dompelden we enkele honderden enthousiaste Vlaams-Brabanders onder in een heus klimaatbad. Ze inspireerden elkaar en bouwen zo aan klimaatverhalen voor de toekomst. Samen springen we voor het klimaat en maken we van Vlaams-Brabant een klimaatneutrale provincie.

Waarom een provinciale klimaattop?

Groepsfoto burgemeesters
  • 58 Vlaams-Brabantse gemeenten ondertekenden in 2014 het Burgemeesterconvenant: zij dienen hun klimaatplan ten laatste in het voorjaar van 2016 in.
  • Een provinciale klimaatstudie toonde aan dat Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal kan worden.
  • We beginnen niet van nul. Er zijn al heel wat klimaatinitiatieven in onze provincie. De klimaattop gaf een forum aan mensen die hun klimaatidee├źn willen zien groeien.
  • Terwijl in Parijs van 30 november tot en met 11 december 2015 de Internationale Klimaattop plaatsvond, wilden wij de wereld laten zien dat Vlaams-Brabant het meent als het gaat over het klimaatprobleem.

Klimaatpioniers

Labo met pionier Tim

Vijftien klimaatpioniers waren de spil van de klimaattop. Wie ze zijn? Gewone Vlaams-Brabanders met een goed klimaatidee. Met hun klimaatvriendelijke acties nemen zij het voortouw. Hun engagement straalt van hen af. Helaas stoten zij af en toe ook op beperkingen. Maar net die beperkingen kunnen het begin van een nieuw klimaatverhaal zijn. Dat was de insteek voor de klimaattop.

  • Hoever geraken we zelf als we al onze knappe koppen bijeenbrengen?
  • Waarvoor hebben we de hulp van het beleid nodig?
Ons engagement spraken we uit in een klimaatmanifest: "Wij springen voor het klimaat. Spring jij mee?"

Klimaatmanifest [PDF, 1 blz, 90,07 KB]

Klimaatneutraal evenement

De klimaattop was een klimaatneutraal evenement. We namen het bureau CO2logic onder de arm om de CO2-uitstoot van de klimaattop te berekenen en te compenseren.

Certificaat CO2logic voor CO2-neutraal evenement [PDF, 1 blz, 9,84 MB]

Extra informatie

Contact

Klimaattop, Tel. 016 26 72 44, klimaattop@vlaamsbrabant.be

Facebook

Publicaties

Verhaal 15 klimaatpioniers

Vijftien Vlaams-Brabanders zetten zich volop in voor het klimaat. Ontdek hun project!

Alle publicaties

Naar boven