Home > Nieuws > Wonen en milieu > Annelies en haar buren kiezen voor 'Behaag je tuin'

Annelies en haar buren kiezen voor 'Behaag je tuin' (23 september 2019)

Linde, eik, boskers en haagbeuk vervangen omgevallen oude bomen

Annelies en haar plantploeg

Annelies woont samen met haar buren aan een groot park met oude bomen, in Vilvoorde. De voorbije jaren sneuvelden een paar bomen door verschillende stormen. Jammer, want de bomen gaven hun woonplek rust en karakter. Dus onderzochten ze samen met een tuinman hoe ze die oude bomen het best kon vervangen. 

In 2018 namen ze deel aan de samenaankoop 'Behaag je tuin' van de regionale landschappen. De keuze viel op linde, eik, boskers en haagbeuk om de omgevallen bomen te vervangen én een paar extra bomen te planten. Daarnaast kochten ze ook wilde kamperfoelie en bosrank, voor de bloemetjes.

Hoe ging Annelies te werk?

  1. Planten kiezen vond Annelies niet moeilijk. Ze vond al heel wat info op de website www.behaagjetuin.be. En ze liet zich helpen door de tuinman en een medewerker van het regionaal landschap. 
  2. Tijdens de plantdag staken Annelies, haar buren en enkele vrijwilligers samen de handen uit de mouwen om het plantgoed te planten. Voor de bomen leenden ze een plantboor. 
  3. 's Avonds hielden ze een feest voor iedereen die hielp. Met een foodtruck, heel gezellig allemaal. En de opbrengst ging naar een goed doel.

Voor altijd fan van de groepsaankoop

Annelies vindt haar tuin nu al een pareltje, maar voor een altijd groene tuin en een mooi uitzicht blijft ze ook in de toekomst meedoen met de groepsaankoop. En wist je dat er ook een vos en een marter zijn komen wonen? Hoe leuk is dat?

Extra informatie

Contact

De Prins Greet, Tel. 0479 69 34 30 , greet.deprins@vlaamsbrabant.be

Externe websites

Samenaankoop 'Behaag je tuin'

Naar boven