Home  > Wonen en milieu  > Milieu en natuur  > Natuur  > Leve de tuin  > 'Leve de Tuin' in een notendop

'Leve de Tuin' in een notendop

Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen

Leve de tuin

Ben jij één van de 86% Vlaams-Brabanders met een tuin? En is dat voor jou ook de plek bij uitstek om in te genieten? Of dwarsbomen vervelende tuinproblemen weleens dat plezier? Jammer als dat zo is, want jouw tuin is kostbaarder dan je denkt. Bekijk hem eens vanuit de lucht en zie hoe jouw tuin en de tuin van jouw buren en die van de buren van jouw buren samen één groot groen lint vormen. 

Wist je dat 8 tot 9% van Vlaanderen tuin is? Laat ons daar één groot groen paradijs van maken. Met kansen voor dieren, planten en het klimaat. Om nog meer te genieten. 

Je hoeft er niet eens heel gek voor te doen. Alle beetjes helpen. En wij helpen jou:

  • Met tips voor jouw concrete tuinproblemen. Bekijk onze mindmap met tuintips en ga zelf aan de slag. Wij loodsen je, in 8 thema's, door typische tuinproblemen en hun oplossingen.
  • Met onze tuinfolders: praktische oplossingen voor tuinproblemen in zakformaat.
  • Met doe-het-zelffilmpjes.
  • Zit je hierna nog altijd met je groene vingers in het haar? Stel dan je tuinvraag aan het Provinciaal Steunpunt Tuinen. Een expert geeft antwoord. De veelvoorkomende vragen en antwoorden zetten we regelmatig op onze website.

Mindmap

Knipsel uit de mindmap 'Leve de tuin'
De mindmap verzamelt grote en kleine tuinacties volgens 8 verschillende thema's. Voor elk thema maakten we een lijst van veelgestelde vragen en hun antwoorden:

De belangrijkste tuinacties werken we verder uit in kleine, handige folders met veel tips en praktische info. 

>>> Download of bestel de tuinfolders

Mindmap 'Leve de tuin' [PDF, 1 blz, 11,70 MB]

Deel je verhaal

Doe jij iets in jouw tuin dat bijdraagt aan dat groot groen Vlaams-Brabants lint? Laat het ons weten op levedetuin@vlaamsbrabant.be

Extra informatie

Contact

Verwante pagina's

Naar boven