Home  > Wonen en milieu  > Milieu en natuur  > Natuur  > Koesterburen  > Inspirerende verhalen

Inspirerende verhalen

Mensen koesteren en inspireren. Hun verhalen...

Hieronder vindt u een greep uit de vele inspirerende verhalen.

Misschien krijgt u bij het lezen ervan zelf nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan?
En wordt uw actie voor koesterburen plotseling wél haalbaar.

Voor nog meer verhalen kan u terecht op Google.docs.

Leven in de kerk van Boutersem

Een kolonie gierzwaluwen en enkele grootoorvleermuizen kregen in Boutersem beter onderdak dankzij een opknapbeurt van de kerk en haar pastorietuin.

Natuurbeleving buurtpark Breughelbroek

Zellik vernieuwt haar Breughelbroek tot speel- en natuurpark.

Een veilig huis voor de bunzing

Leerlingen ontdekken in de klas en in het bos hoe dieren in de winter overleven. Een educatief project van de werkgroep biodiversiteit van de milieuadviesraad van Oud-Heverlee.

De pimpernel, de vlinder en de mier

Natuurpunt Boortmeerbeek herstelt de biologische wisselwerking tussen de grote pimpernel, de moerassteekmier en het pimpernelblauwtje.

Inrichtingswerken in Overijse voor vroedmeesterpad en vleermuis

Na enkele herininrichtingswerken zijn een oude steengroeve en een schuilkelder uit de tweede wereldoorlog in Overijse ideale woonplaatsen voor koesterburen de vroedmeesterpad en de vleermuis.

't Kareeltje in Linter

Herinrichtingswerken verhogen de natuur-educatieve waarde van het domein 't Kareeltje. Het gebied geeft onderdak aan koesterburen de kamsalamander, de eikelmuis en de zomertortel.

Het Moeras in Drogenbos

Drogenbos gaat voor meer groen met haar project 'Het Moeras'. Koesterburen de huismus, de solitaire bij, de watervleermuis en de sleedoornpage varen daar wel bij.

Biotoopherstellingsproject voor dagvlinders

Bekkevoort vormt een perceel met exotische begroeiing om naar heischraal grasland, het ideale leefgebied voor koesterbuur de argusvlinder.

De Diestse koesterburen

Leerlingen van de basisschool Voorzienigheid in Diest zingen een koesterburenlied, krijgen koesterlessen en knutselen een koesterkunstwerk. Apotheose is het koesterburenschoolfeest met de verkiezing van de huiszwaluw.

Educatieve wandelroute in Tienen

De Tiense natuurgebieden Rozendaalbeekvallei  en Paddepoel kregen een educatieve wandelroute. De weg loopt langs de leefgebieden van koesterburen de geelgors, de eikelmuis, de steenuil en de wasplaten.

Naar boven