Home  > Wonen en milieu  > Milieu en natuur  > Natuur

Natuur

Natuurgebied Grote Ge(k)te

Een mooie lap natuur tussen Zoutleeuw en Linter geeft onderdak aan enkele bijzondere koesterburen, waaronder het Getedraakje. Bezoek de kamsalamanderhut of wandel tussen raadselgedichten.

Natuurstudie - Brakona

Brakona biedt een forum voor natuurverenigingen en natuurstudiegroepen en brengt daarmee alle natuurkennis binnen Vlaams-Brabant samen.

Regionale landschappen

Vlaams-Brabant telt vijf regionale landschappen. Ze behouden en versterken natuur, landschap, erfgoed, streekidentiteit en recreatie.

Steunpunt bos

Het provinciaal steunpunt bos helpt boseigenaars om hun bossen duurzaam te beheren.

Nieuws

Wedstrijd 'Boom je buurt'

Zoek minstens vier buren, organiseer een plantdag en plant samen minstens vijf bomen en/of klimplanten. Want groene buurten maken mensen en dieren blij. Én ze zijn goed voor het klimaat. Misschien win jij wel een tuinfeest ter waarde van 500 euro?

Alle nieuwsberichten

Publicaties

Kleur je zorginstelling groen

Vlaams-Brabant is een sterk verstedelijkte, dichtbevolkte regio. De groene, open ruimte is er beperkt. Door het aanbrengen van groene inrichtingen in jouw zorginstelling, geven we bewoners van de zorginstelling een aangename plaats om te vertoeven.

Alle publicaties

Kalender

14 september 2018

Leg je tuinplan voor aan een tuinexpert

Heb jij plannen om je tuin (opnieuw) aan te leggen? Bespreek ze met onze tuinexpert één van onze ontmoetingsmomenten. Leg jouw afspraak vast.

Alle activiteiten

Naar boven