Home  > Welzijn en gezondheid  > Noord-Zuidwerking  > FairTradeProvincie

Vlaams-Brabant FairTradeProvincie

FairTradeProvincie

FairTradeProvincie - logo

ln maart 2009 lanceerden de 5 provincies in Vlaanderen de campagne FairTradeProvincie.
FairTradeProvincie draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Deze campagne kwam tot stand in samenwerking met de vier partnerorganisaties achter de FairTradeGemeente campagne: 11.11.11., Fairtrade Belgium, Oxfam-Wereldwinkels en Rikolto. De provincie Vlaams-Brabant ontving de titel FairTradeProvincie in 2013.


FairTradeGemeente

Op 11 oktober 2018 schoot de nieuwe FairTradeGemeente-campagne in Vlaams-Brabant uit de startblokken. Landbouwers wereldwijd staan onder druk, zowel in het globale zuiden als bij ons. "Fair Trade Begint Hier" is daarom de nieuwe slagzin.

Daarom lanceert FairTradeGemeenten in 2019 de Fair-O-Meter. Iedere gemeente in Vlaanderen krijgt een score voor zijn inspanningen voor eerlijke handel. En de Fair-O-Meter wordt zichtbaar gemaakt voor alle inwoners. Met de Fair-O-Meter kan je zien wat er gebeurt in de FairTradeGemeenten, hoe goed onze buren het doen, en wat we beter willen doen volgend jaar.


Steun aan lokale FairTrade-initiatieven

Youca

De provincie Vlaams-Brabant stelt jaarlijks een beperkt budget te beschikking voor originele of innovatieve FairTrade-initiatieven.

Heb jij een leuk en vernieuwend idee dat verder reikt dan de grenzen van je gemeente en dat mensen warm maakt voor FairTrade? Zeg het ons! We bekijken dan met jou of we er samen onze schouders kunnen onderzetten of op welke wijze we jouw initiatief kunnen versterken.

Zo realiseerden we bijvoorbeeld in 2016 het "Fairmmm Lekker"-kookboek. In dit kookboek worden verhalen en eerlijke gerechten van pittige nieuwkomers uit elf gemeenten van het Pajottenland gebundeld.

Vlaams-Brabant heeft ieder jaar ook verschillende vacatures voor jongeren die zich willen inzetten tijdens de Youca action day.


Extra informatie

Contact

Lies Dewallef, Noord-Zuidwerking, Tel. 016 26 73 53, noord-zuid@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

Korte Keten

Externe websites

Naar boven