Home  > Vrije tijd en cultuur  > Kinderen- en jongerenbeleid (vanaf 2018)

Kinderen- en jongerenbeleid

Vlaanderen neemt bevoegdheid jeugd over

Sinds 1 januari 2018 zit het beleidsdomein jeugd bij Vlaanderen. Hieronder vind je de contactgegevens en doorverwijzingen voor de voormalige provinciale dienstverlening.


Subsidies voor culturele projecten met regionale uitstraling

Voor dergelijke projectsubsidies kan je terecht bij Vlaanderen (departement cultuur, jeugd en media). Zij lanceerden het transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met regionale uitstraling (zoals bijvoorbeeld pop- en rockwedstrijden).


Werkingsmiddelen voor culturele organisaties

Vlaanderen engageert de voortzetting in 2018 en 2019 van de engagementen met organisaties die op structurele basis voor jeugdwerk werden gesubsidieerd door de provincies. Ook organisaties die ondersteund werden via de provinciale tornooien komen in aanmerking. 2014 is hiervoor het referentiejaar. Wil je nagaan of jouw organisatie tot deze lijst van organisaties behoort en hoe je deze subsidie kan aanvragen?


Jeugdverblijven


Vorming brandbestrijding en fuifcoach via PIVO

Specifieke opleidingen voor iedereen die zich via jeugdverenigingen wil engageren voor brandbestrijding of fuifcoach.

De opleidingen "Wees niet doof" en "Oorverdovend - Oogverblindend" worden niet langer ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.


Waarvoor kan je wél nog terecht bij de provincie?

Cover brochure 'Jeugd aan bod'

De brochure "Jeugd aan bod" geeft je een overzicht van wat de provincie wél nog te bieden heeft voor kinderen en jongeren.

Raadpleeg of bestel gratis deze brochure


Extra informatie

Contact

Jeugddienst, Tel. 016 26 76 88, jeugddienst@vlaamsbrabant.be

Publicaties

Naar boven