Home  > Vrije tijd en cultuur  > Provinciedomeinen  > Huizingen  > Natuur- en milieueducatie

Natuur- en milieueducatie

Natuur- en milieueducatie

In het Provinciedomein van Huizingen vormen het bos, park en dierenpark het ideale decor voor natuur- en milieueducatieve activiteiten. De activiteiten zijn uitgewerkt op maat van kleuters, alle graden van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Maar ook volwassenen, gezinnen en jeugdgroepen komen aan hun trekken! De begeleiding gebeurt door enthousiaste en ervaren natuurgidsen, die iedereen mee op sleeptouw nemen. Wie geen begeleiding wenst, kan een van onze gratis natuurkoffers lenen (reservatie via NME-medewerker).

Natuur- en milieueducatie (NME) voor scholen

Aanbod volwassenen en gezinnen

Begeleide wandeling in Provinciedomein Huizingen [JPG, 824,81 KB]

Gratis activiteiten:
Doorheen het jaar zijn er regelmatig gratis activiteiten voor gezinnen, jongeren, groepen, … Zo is er bijvoorbeeld de paaseierenraap op zaterdag voor Pasen, de film in het bos, de fakkeltocht in het najaar en de Grootouder-kleinkinddag op woensdag in de herfstvakantie. Voor deze activiteiten is vooraf inschrijven via nmehuizingen@vlaamsbrabant.be of 02 383 00 28 wel verplicht. Op woensdagen buiten het seizoen (van oktober tot en met maart) zijn er tweewekelijkse, educatieve activiteiten met de trekpaarden, zoals bijvoorbeeld het slepen van boomstammen en ritjes met de huifkar.

Begeleide wandelingen:

  • De inhoud, het parcours en de duur kan aangepast worden aan de wensen van de groep.
  • Mogelijke wandelingen: domeinwandeling (stukje geschiedenis, natuurwandeling bos en park), rondleiding dierenpark, kruidenwandeling
  • De wandelingen kunnen het hele jaar door aangevraagd worden: enkel via reservatie bij de NME-medewerker.
  • Kostprijs: 2,00 euro per persoon met een minimum van 30 euro per groep.

Open wandelingen:
Elke eerste zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Zuidwest-Brabant een begeleide wandeling. Deze wandelingen richten zich op volwassenen en gezinnen. Deelname aan deze wandelingen en de toegang tot het domein is gratis!

Je vindt deze open wandelingen terug in de activiteitenkalender

Naar boven