Home  > Vrije tijd en cultuur  > Cultuur  > Muziek en theater  > Provinciale orkestentornooien

Provinciale orkestentornooien Vlaams-Brabant

Wat

LET OP: Vanaf 1 januari 2018 zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden bevoegdheden zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Harmonies, fanfares, brassbands, percussie-ensembles en orkesten die van de provincie een werkingssubsidie kregen, zullen in 2018 en 2019 deze subsidie via Vlaanderen ontvangen in afwachting van een nieuw regionaal cultuurdecreet. De hoogte van de subsidie wordt bepaald volgens de ranking van de laatste wedstrijd waaraan deze organisaties deelnamen. Aangezien niet alle wedstrijden gelijktijdig lopen in de provincies, zijn nog niet voor alle organisaties de subsidiebedragen bekend.

Toegekende bedragen per organisatie (PDF)

Meer informatie over de transitie naar Vlaanderen

------------------------------------------------


De provincie Vlaams-Brabant subsidieert harmonies, fanfares, brassbands, percussie-ensembles en orkesten in open-categorie met als doel hun muzikale vrijetijdsbesteding te steunen en de kwaliteit van hun uitvoeringen te bevorderen. Hiervoor moeten de muziekverenigingen deelnemen aan het provinciaal orkestentornooi en daarin een klassering verwerven.

De orkestentornooien zijn een organisatie van de provincie en VLAMO Vlaams-Brabant. Het tornooi 2015 is afgesloten. De uitslagen vind je onderaan.

Het orkestentornooi 2016 staat open voor de hogere afdelingen.

  • zondag 25 september 2016
  • zondag 2 oktober 2016
  • zondag 9 oktober 2016

Wie

Vlaams-Brabantse amateurverenigingen voor instrumentale muziek (harmonie├źn, fanfares, brassbands, percussie-ensembles en orkesten in open categorie).

Procedure

Inschrijven voor het tornooi 2016 was mogelijk vanaf 15 november 2015 tot 15 januari 2016. Bezorg ons het aanvraagformulier.

Naar boven