Home  > Verkeer en mobiliteit  > Voor scholen  > Subsidies voor mobiliteitsprojecten op school

Dr. Mobi

Ondersteuning voor mobiliteitsprojecten op school

Dr. Mobi - Veilig en milieuvriendelijk naar school

Fris als een hoentje en goedgezind in de klas? Het kan! 

De oplossing is simpel: te voet of met de fiets naar school. Want elke dag bewegen is gezond, zorgt voor een betere concentratie en is bovendien plezant. En er zijn nog voordelen: kinderen verkennen hun omgeving, bouwen ervaring op in het verkeer en het is goed voor het klimaat. Tot slot zijn er minder auto's op de baan en dus is de schoolomgeving veiliger. 

Overtuigd, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Dr. Mobi to the rescue!

Wil je dit schooljaar inzetten op stappen en trappen met de nadruk op vaardig en milieuvriendelijk. Doe dan mee aan Dr. Mobi. De provincie ondersteunt je mobiliteitsproject met gepast advies en subsidieert max. 80% van de uitgaven. 

Afhankelijk van de omvang en de aanpak van je project kan je per vestigingsplaats een subsidie aanvragen tot 5.000 euro.


Subsidie Dr. Mobi

Subsidiereglement voor mobiliteitsprojecten op school: bevorder vaardige en milieuvriendelijke verplaatsingen. Met: Wat? Voor wie? En hoe vraag je de subsidie aan?

Aan de slag

Praktische info voor het opzetten van projecten.

Voorbeeldprojecten

Geslaagde realisaties met subsidies van Dr.Mobi.

Publicaties

20 fietsspelletjes

20 fietsspelletjes

Kinderen leren best reeds op jonge leeftijd fietsen (vanaf kleuter). Deze brochure biedt via 20 efficiënte fietsspelletjes een degelijke fietstraining voor kinderen.

Alle publicaties

Naar boven