Home  > Verkeer en mobiliteit  > Fiets  > Functioneel fietsen  > Tellingen

Fietstellingen op het netwerk

Waarom tellen?

De provincie meet het hele jaar door het fietsverkeer op fietssnelwegen en het fietsknooppuntennetwerk. Voor de fietssnelwegen willen we nagaan of het woon-werkverkeer er toeneemt over de jaren. Voor het recreatieve netwerk geven de fietscijfers informatie over de economische impact van fietstoerisme voor de regio.

Op 19 plaatsen op het fietsroutenetwerk staat een vaste fietsteller, die 24/24 het fietsverkeer meet. Op andere plaatsen gebeuren geregeld tijdelijke metingen met rubberen slangen over de weg.

Afgelopen tellingen

Hier vind je een lijst met afgeronde tellingen:

Meer informatie over het fietsverkeer in je gemeente?

Op de website www.fietstelweek.be vind je alle cijfers van de laatste Fietstelweek. Voor meer informatie over cijfers uit andere tellingen neem je contact op met het infopunt fietsen.

Defecten melden?

De telslangen (rubberen touwen) die over het wegdek gespannen worden bij tijdelijke tellingen, worden stevig aan het asfalt of het beton bevestigd. Toch gebeurt het dat ze loskomen. De telslangen komen samen in een meettoestel dat meestal aan een paaltje hangt, ook daar kan een contactje loskomen. Merkt u dat de rubberen slangen niet meer zitten zoals het hoort? Laat het ons dan weten, we brengen het zo snel mogelijk in orde zodat de tellingen daarna weer betrouwbaar kunnen verlopen.

Neem contact op met de dienst mobiliteit via de contactgegevens die u op de sticker op het meettoestel vindt of kijk onderaan deze pagina voor contactgegevens.

Nieuws

2.031.569 fietsers functioneel fietsroutenetwerk

Van 1 januari tot en met 31 december 2017 registreerden onze 13 meetpunten in totaal 2.031.569 fietsbewegingen. Voor het meetpunt op de F3 tussen Herent en Leuven merken we alvast een stevige stijging op.

Alle nieuwsberichten

Naar boven