Home  > Verkeer en mobiliteit  > Fiets  > Functioneel fietsen  > Realisaties

Realisaties op het netwerk

Eén derde van netwerk gerealiseerd

Het uitgetekende bovenlokale functionele fietsroutenetwerk omvat 2.300 km Vlaams-Brabantse wegen. De gemeentes, de provincie en de Vlaamse overheid werken stap voor stap aan de realisatie van fietsvriendelijke infrastructuur op het netwerk.

Een overzicht (cijfers 2013):
  • 33% van het netwerk heeft fietsinfrastructuur die fietsvriendelijk is en volledig in overeenstemming met het Fietsvademecum is.
  • 39% van het netwerk heeft fietsinfrastructuur die niet conform is met dit Vademecum. De fietspaden zijn bijvoorbeeld smaller dan voorgeschreven door het Vademecum.
  • Op 28% van het netwerk is nog geen fietsinfrastructuur aangelegd.

Realisaties: enkele voorbeelden

Fietsbrug en fietspad Zoutleeuw

Kapelle-op-den-Bos
De gemeente Kapelle-op-den-Bos legde langs de Meiselaan aanliggende verhoogde enkelrichtingsfietspaden aan, over een lengte van 1,3 km. Ze ontving daarvoor 87.240 euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant.

Zoutleeuw
In de gemeente Zoutleeuw werd een vrijliggend tweerichtingsfietspad aangelegd tussen de dorpskern van Zoutleeuw en de dorpskern van Budingen. Voor deze 4 km aan fietsinfrastructuur ontving de gemeente een provinciale subsidie van 590.000 euro.

Affligem
Het vrijliggende fietspad langs de Aalstersedreef tussen Affligem en Aalst is 1 km lang. De gemeente ontving 183.841 euro provinciale subsidies voor dit project.

Extra informatie

Contact

Dienst mobiliteit (Infopunt fietsen), Tel. 016 26 75 44, fiets@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

Naar boven