Home > Nieuws > Verkeer en mobiliteit

Nieuwe routes toegevoegd aan functioneel fietsnetwerk (09 februari 2017)

Aanpassing aan nieuwe plannen en evoluties

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties. Door de aanpassingen krijgen projecten nieuwe kansen om succesvol gerealiseerd te worden. Want de opname in het netwerk betekent immers dat routes gesubsidieerd kunnen worden. Maar ook dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, gericht op fietsvriendelijkheid en fietscomfort.

Een overzicht van de wijzigingen:

  • Fietsroute Opwijk - Merchtem - Asse: deze fietsroute langsheen de spoorlijn werd opgenomen in het netwerk als een fietssnelweg. De fietssnelweg krijgt de code F221.
    Deze fietssnelweg vormt een belangrijke verbinding tussen Dendermonde en Asse. In Asse sluit de F221 aan op de fietssnelweg F212 die tot Brussel loopt.
  • Fietsroute Aarschot - Diest: in Diest werden enkele wijzigingen aangebracht aan het traject van de fietssnelweg F26 Aarschot-Diest en aan de stukjes fietsroute die op de fietssnelweg aansluiten. Onder andere het verlengde van de Kluisbergstraat werd toegevoegd aan het netwerk.
  • Sint-Genesius-Rode - Beersel: in Alsemberg werd het netwerk verplaatst van de Rodestraat naar de Vanderveldenlaan.

Bekijk het aangepaste fietsnetwerk

Extra informatie

Contact

Dienst mobiliteit (Infopunt fietsen), Tel. 016 26 75 44, fiets@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

Functioneel fietsen

Naar boven