Home  > Rijopleidingen  > Rijvaardigheidstraining en dienstvoertuigen  > Auto - Voertuigintroductie, 8 uur

Auto - Voertuigintroductie, 8 uur

Doelstelling

Je maakt kennis met een nieuw interventie-of interceptievoertuig. Je kan werken met de bijzondere uitrusting er van zoals onder meer een ANPR installatie of mobiele flits / videowagen. Je weet hoe je het materiaal optimaal kan gebruiken, rekening houdend met specifieke omgevingsfactoren.
Je kan werken binnen het referentiekader dat bepaald is door de eigen zone.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Je bent agent, inspecteur, hoofdinspecteur of commissaris van politie en maakt gebruik van een dienstvoertuig bij de uitoefening van je ambt.
Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
Toelating van de korpschef, directeur of zijn gemandateerde.
EDA5111

Methode en leermiddelen

Voornamelijk doceren, onderwijsleergesprek, demonstratie en praktijkuitvoering. Docenten passen de regels van de volwassenenopleiding toe. Theorie kan onmiddellijk gelinkt worden aan praktijkoefeningen op de weg of afgesloten terrein.

Inhoud

Op maat samengesteld naargelang de deelnemers, de aard en functie van het voertuig, omgevingsfactoren, zonefilosofie, en zo verder.
Theorie:
  • Wetgeving, responsabilisering, specifieke technische kenmerken van het voertuig, actieve- en passieve veiligheidssystemen, werking van gordels, airbags en krachten.
Praktijk:
  • Zithouding, voertuigcontrole - specifiek professioneel gebruik, stuurtechnieken, rem- en acceleratietechnieken, voorbeeldfunctie, toepassingen actieve veiligheidssystemen, voertuig specifieke eigenschappen, mogelijkheden en beperkingen.
Op afgesloten terrein:
  • Praktische oefeningen inzake het gebruik van een dienstvoertuig.
  • Limieten voertuig, ESP, voertuigcadans, remmen in de bocht, kijk- en remtechniek, verschillende beladingen per voertuig en gevolgen, stuurmomenten, ervaren van de actieve veiligheidssystemen en grenzen.

Beoordelingswijze

Evaluatie van de activiteitsgraad tijdens de opleiding en een gedetailleerd (niet uitsluitend) individueel evaluatieverslag per cursist.

Plaats en data

vertrek en aankomst in de politiezone
op aanvraag
van 8.30 tot 16.15 uur

Duur

8 uur

Prijs

op aanvraag

Contact

Cel rijopleidingen
tel. 02-456 89 46
pivo.rijopleidingen.verkeer@vlaamsbrabant.be