Home  > Informatica  > Maatwerk  > Workshop - bekabelde netwerken draadloos uitbreiden

Workshop - bekabelde netwerken draadloos uitbreiden

Doelstelling

Je leert zelfstandig een draadloos netwerk implementeren, of het nu gaat over een toevallig draadloos punt als uitbreiding op een bestaand bekabeld netwerk (bv. voor bezoekerstoegang) of over een volledig zelfstandig draadloos netwerk.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Iedereen die met draadloze technologie aan de slag moet. Niet alleen voor professioneel gebruik maar ook de thuisgebruiker zal zijn netwerk beter leren gebruiken en beveiligen. Het theoretische deel is een onderdeel van de nieuwe CNAP discovery opleiding. Deze opleiding is dus minder geschikt voor cursisten die reeds de nieuwe CNAP discovery cursus volgden aan het PIVO, maar in deze workshop besteden we uiteraard meer aandacht aan de praktijk. Voor de draadloze technologie is geen voorkennis noodzakelijk. Voor het toepassen van deze technologie is een minimale kennis van netwerken zeer wenselijk.
Voor politiecursisten is deze opleiding erkend (EDA3570).

Methode en leermiddelen

Theoretische instructiemomenten afgewisseld met praktijkoefeningen.

Inhoud

Het plaatsen van een draadloos netwerk (accespunt, router ...) is niet moeilijk, maar het plaatsen van een draadloos accespunt stopt niet bij het tot stand brengen van een connectie.
  • Draadloze technologie: overzicht van deze technologie, de voordelen, de nadelen en de beperkingen ervan.
  • Draadloos netwerk: welke standaarden zijn er, wat zijn de verschillende onderdelen, SSID, kanalen, hoe een draadloos accespunt en de pc configureren?
  • Beveiligingsoverwegingen: waarom valt men draadloze netwerken aan, hoe gaat dit in zijn werk, welke beveiligingsmogelijkheden zijn er, bv. beperken van toegang, authenticatie, encryptie, filteren van netwerkverkeer.
  • Configuratie van een draadloos accesspoint en de cliënt.
  • Planning en werken met draadloze netwerken: instellingen, beveiligingen van accespunten, configuratie back-uppen en terugplaatsen, hoe firmware updaten.

Beoordelingswijze

Niet van toepassing.

Plaats en data

op aanvraag

Duur

12 uur (2 sessies van 6 uur)

Prijs

op aanvraag

Contact

informaticaschool
tel. 02-454 82 70
pivo.informatica@vlaamsbrabant.be