Home  > Geneeskundige hulp

Geneeskundige hulp

Opleidingen voor professionele hulpverleners (ambulanciers/verpleegkundigen/artsen)

Opleidingen voor professionele hulpverleners

Gespecialiseerde opleidingen (basisopleiding DGH en permanente vorming) voor ambulanciers en andere professionele hulpverleners om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven en te onderhouden.

Opleiding Advanced Prehospital Care (APC)

Opleiding Advanced Prehospital Care (APC)

Deze opleiding is specifiek ontwikkeld voor teams bestaande uit hulpverlener ambulancier/urgentieverpleegkundige of urgentieverpleegkundige/urgentiearts. Via modules met scenariotraining worden benadering van het slachtoffer en specifieke vaardigheden ingeoefend.

Opleidingen voor bedrijven, scholen, instellingen

Opleidingen voor bedrijven, scholen, instellingen

Diverse EHBO opleidingen zoals bedrijfseerstehulpverlener, EHBO, opleidingen reanimatie, opleidingen AED, hef- en tiltechnieken, ... Deze opleidingen kunnen ook in jouw organisatie plaatsvinden.

Opleiding noodplanning

Opleiding noodplanning

Elke gemeente moet een ambtenaar noodplanning hebben die een uitgebreid takenpakket heeft. Deze opleiding is bedoeld als voorbereiding en ondersteuning op deze taken.

Opleiding niet dringend liggend ziekenvervoer (NDLZ)

Opleiding niet dringend liggend ziekenvervoer (NDLZ)

Wie met een niet-acuut medisch probleem naar het ziekenhuis moet, kan daarvoor een ambulancedienst voor “niet-dringend liggend ziekenvervoer” inschakelen.

Rijopleidingen, verkeer en mobiliteit

Rijopleidingen, verkeer en mobiliteit - thumb

Het expertisecentrum biedt in samenspraak met vele experts, partners en diensten diverse opleidingen aan. Samen sterk in opleiden voor meer verkeersveiligheid!