Home  > Brandweer  > Permanente vorming  > Technische hulpverlening voor (onder)officieren - theorie en praktijk

Technische hulpverlening voor (onder)officieren - theorie en praktijk

Doelstelling

Na deze opleiding ken en kun je de laatste technieken en strategieën met betrekking tot technische hulpverlening en ben je in staat om op een gestructureerde manier leiding te geven bij interventies technische hulpverlening, conform de SOP ontzetting.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Specialisatieopleiding voor alle brandweerlieden, houder van het brevet sergeant met attest "Ontzetting van geknelde personen - gevorderden" of houder van het brevet korporaal met als keuzemodule reddingstechnieken.
Er worden maximaal 12 deelnemers toegelaten per opleiding.

Methode en leermiddelen

Na een korte opfrissing en uitdieping van de basisbegrippen vormt "inoefenen" het hoofdaspect van deze opleiding. Hiertoe zijn tal van realistische oefenscenario's met stijgende moeilijkheidsgraad uitgewerkt.

Inhoud

Theorie:
  • SOP ontzetting, stappenplan en taakverdeling, minimale PBM’s, wat is een ongeval?, patiëntgericht redden, medische stabilisatie slachtoffer, aandachtspunten bevelvoering, bevelvoering technieken, bevelvoering strategie, moeilijke gevallen.

Praktijk:
  • Scenariotraining, realistische praktijkstudies, zandbakoefeningen, probleem oplossend denken/handelen met klemtoon op bevelvoering.

Beoordelingswijze

Het examen omvat een theoretisch gedeelte (schriftelijk) en een praktisch gedeelte (permanente evaluatie). Voor beide onderdelen samen moet je minstens 50% van de punten behalen.

Plaats en data

PIVO
Poverstraat 75
1731 Asse
datum in overleg op aanvraag te bekomen
(zowel week- als zaterdagen)

Duur

15 uur

Prijs

op aanvraag te bekomen

Inschrijven

via mail door de zonale VTO verantwoordelijke naar pivo.brandweer@vlaamsbrabant.be

Hoe inschrijven?

Contact

Opleidingscentrum voor de brandweer
tel. 02-454 82 33
pivo.brandweer@vlaamsbrabant.be