Home  > Brandweer  > Permanente vorming  > Scenariotraining brand

Scenariotraining brand

Doelstelling

Jouw opgedane kennis uit de verschillende opleidingen dient als basis om realistische interventies in te oefenen. Aan de hand van een aantal scenario's worden een aantal realistische interventies in het vuurhuis en containeropstellingen uitgevoerd. De inzetploeg onder leiding van een bevelvoerder is in staat verkenningen en reddingen uit te voeren, de brand onder controle te krijgen, ...

Doelgroep en vereiste voorkennis

Specialisatieopleiding voor alle brandweerlieden.
Volledige interventiekledij en persluchttoestel met volle fles zijn vereist. Kledij en persluchttoestel worden ter beschikking gesteld.
Je hebt ervaring in het werken met een persluchttoestel.
Het aantal deelnemers is vastgesteld op zes, maximaal twaalf deelnemers.

Methode en leermiddelen

Het PIVO beschikt over een vuurhuis en containers waarin intensief en realistisch geoefend kan worden. Hiertoe zijn meerdere scenario's uitgewerkt. Na elk scenario wordt een debriefing gehouden.

Inhoud

Volledige inzetoefeningen aan de hand van verscheidene vooraf bepaalde scenario's (in overleg met het korps) waarbij o.a. volgende items aan bod komen: deurprocedure, aflegsystemen, ademluchtprocedures, blindlooptechnieken, hittetraining, aanvalsmethoden, brandverloop en Rapid Fire Progress, straalpijptechnieken, deurprocedures, statische oefening en vorderingsoefening.

Beoordelingswijze

Het examen omvat een theoretisch gedeelte (schriftelijk) en een praktisch gedeelte (permanente evaluatie). Voor beide onderdelen samen moet je minstens 50% van de punten behalen.

Plaats en data

PIVO
Poverstraat 75
1731 Asse
data in overleg op aanvraag te bekomen
(zowel week- als zaterdagen mogelijk)

Duur

6 uur

Prijs

op aanvraag te bekomen

Inschrijven

via mail door de zonale VTO verantwoordelijke naar pivo.brandweer@vlaamsbrabant.be

Hoe inschrijven?

Contact

Opleidingscentrum voor de brandweer
tel. 02-454 82 33
pivo.brandweer@vlaamsbrabant.be