Home > Nieuws > Over de provincie

Inbraken terugdringen met nieuw Certificaat Inbraak Veilig. (09 februari 2017)

Proefprojecten in politiezones Tienen-Hoegaarden en Dilbeek

De provincie Vlaams-Brabant lanceert het ‘Certificaat Inbraak Veilig’ in Vlaams-Brabant. Met proefprojecten in de politiezones Tienen-Hoegaarden en Dilbeek wil men het aantal inbraken doen dalen. Woningen die voorzien zijn van dit certificaat maken tot 90% minder kans op inbraken, zo blijkt uit ervaring in Nederland met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Te veel woninginbraken

Er zijn te veel woninginbraken die de veiligheid  onder druk zetten en de woonkwaliteit van de inwoners verstoren. Maar we stellen ook vast dat teveel woningen onvoldoende beveiligd zijn. Iedereen heeft er alle belang bij dat men zijn woning goed beveiligt. Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. Maatregelen die inbraken vertragen, zorgen dat hij meer tijd nodig heeft om de woning binnen te dringen. De kans is dan groter dat hij zijn inbraakpoging staakt.

Iedereen kan advies vragen

Daarom start de provincie in Vlaams-Brabant met het ‘Certificaat Inbraak Veilig. Iedereen kan een advies vragen en zijn woning laten controleren door een diefstaladviseur. Als deze adviseur de woning voldoende beveiligd vindt, krijgt men het Certificaat dat de bewoner goed zichtbaar aan zijn voorgevel kan bevestigen’.

In Vlaams-Brabant gaan de politiezones Tienen-Hoegaarden en Dilbeek als eerste met het certificaat aan de slag.

Extra informatie

Contact

Dienst maatschappelijke veiligheid, Tel. 016 26 78 01, dmv.algemeen@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

Inbraakpreventie

Naar boven