Home  > Over de provincie  > Europa in Vlaams-Brabant  > Europese subsidies voor organisaties  > Europese subsidieprogramma's

Europese Subsidieprogramma's

EFRO Vlaanderen

Dit programma (voorheen D2) valt onder de doelstelling "groei en banen" van het Europees regiobeleid en draait om innovatie, concurrentievermogen van KMO's en koolstofarme economie.

Interreg

Internationale samenwerking: grensoverschrijdend met Nederland en Duitsland (Interreg A), transnationaal binnen Noordwest-Europa (Interreg B) en interregionaal in de EU (Interreg Europe).

Plattelandsontwikkeling

Europa steunt zijn platteland. Het Vlaamse luik is het Programmadocument Plattelandsontwikkeling (PDPO). Alle Vlaams-Brabantse gemeenten (behalve Leuven) vallen in het PDPO- of een Leadergebied.

ESF en Themafondsen

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een pijler van het Europees regiobeleid. Verder zijn er tal van thematische fondsen. De provincie kent de weg naar Vlaamse contactpunten en projectpartners.

Nieuws

Rhedcoop voor energiezuinige woningen

Vlaams-Brabant steunt met Europese middelen burgercoƶperaties die private woningen zuiniger willen maken.

Alle nieuwsberichten

Kalender

22 oktober 2019

Plattelandstoer

Bezoek de boeiende projecten die de voorbije jaren werden gerealiseerd, laat je inspireren en wissel ideeƫn uit met anderen.

Alle activiteiten

Naar boven