Home > Nieuws > Over de provincie > Buitenlandse partners voor Life Sciences

Samen buitenlandse partners vinden voor Vlaamse Life Sciences (21 november 2017)

Vlaanderen staat sterk in Life Sciences en wil verder groeien

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences. Om onze sterke positie verder uit te bouwen, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiƫle klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven. Life Sciences zijn onderverdeeld in:

 • MedTech (medische technologie):
  fysieke, mechanische of elektronische hulpmiddelen die worden gebruikt voor de preventie, diagnose of therapie van aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan de pacemaker.

 • BioTech (biotechnologie):
  BioTech maakt gebruik van dieren, planten, bacteriƫn of andere levende wezens voor de ontwikkeling van medicijnen. Meer dan 250 BioTech geneesmiddelen en vaccins zijn al beschikbaar. Insuline is het ongetwijfeld het bekendste voorbeeld.

 • RegMed (regeneratieve geneeskunde)
  Deze tak houdt zich bezig met de regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen. Zo heeft men in het laboratorium en via klinische testen al brandwonden, blindheid, doofheid en andere aandoeningen behandeld. Een recente ontwikkeling in de Life Sciences is dat gebruik wordt gemaakt van de micro- en nano-elektronica. Vlaanderen pioniert in de samenwerking tussen beiden.

Samenwerkingsverband zoekt deze juiste partners

EFRO Vlaanderen - Europese Unie - Flanders.bio - DSP Valley - Leuven Mindgate - Smart Hub Vlaams-Brabant

Samen zoeken de verschillende projectpartners internationaal naar de juiste partners voor onze Life Sciences-bedrijven via matchingsessies, opleiding en een conferentie. Ook maken ze interessante buitenlandse Life Sciences-bedrijven warm om te investeren in Vlaanderen.

Projectpartners:

 • Provincie Vlaams-Brabant
 • FlandersBio
 • DSP Valley
 • Leuven MindGate
 • RegMed-Community
 • Flanders Investment & Trade

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies (142.064,07 euro) van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project loopt van 01 juni 2017 tot en met 31 mei 2019.

Extra informatie

Contact

Philip Dingemans, Dienst economie, Tel. 016 26 74 06, philip.dingemans@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

EFRO Vlaanderen

Publicaties

10 jaar innovatiesubsidies in Vlaams-Brabant

Naar boven