Bedrijfsfilm

Waarom is het in Vlaams-Brabant heerlijk wonen, werken en ontspannen?

Transcriptie van onze bedrijfsfilm

Transcriptie van bedrijfsfilm
Geluid Beeld
[rustige muziek speelt] Logo Provincie Vlaams-Brabant.
Welkom in Vlaams-Brabant, de kleinste én jongste provincie. Geografische vorm van Vlaams-Brabant.
Een provincie met meer dan 1.100.000 inwoners. Persoon in beeld met stijgende teller.
En 65 gemeenten. Verdeeld in twee arrondissementen: Halle-Vilvoorde en Leuven. Bolletjes op kaart, kaart splits in Halle-Vilvoorde en Leuven.
Van oost naar west is de provincie goed voor  een vlucht van 90 kilometer. Vlieger met spandoek 90 km.
Ze wordt doorkruist door vele waterlopen, die goed onderhouden worden om wateroverlast te voorkomen. Onze provincie heeft maar liefst 1.425 km waterlopen onder haar bevoegdheid. Blauwe lijn met bochten, golven en vissen.
Het hoogste punt van de provincie is gelegen in de gemeente Sint-Genesius-Rode op 142 m boven de zeespiegel Wandelaar op berg met daarnaast 142.
Vlaams-Brabant is centraal gelegen in België en Europa Uitzoomen naar België en verder naar Europa
met maar liefst 2.106 km² aan bezienswaardigheden. Fietser fietst voorbij cijfer 2.106 km².
Dat weet ook de twee miljoen toeristen die de provincie elk jaar komen ontdekken. Bed verschijnt.
Vlaams-Brabant heeft het dichtste wegennetwerk van het land en pleit voor een Vlot verkeer door sneltrams en fietssnelwegen. Deze herken je aan het blauwe F-logo. Autoweg, fietspad en tramspoor doorkruisen beeld, driehoekig blauw bord met witte F verschijnt.
De regio is ook heerlijk groen. 20% van de totale oppervlakte in Vlaams-Brabant is bebouwd. Groen groen vlak met bollen en klein wit vlak met daken terwijl 20% verschijnt.
In de provinciehoofdstad Leuven staat het Provinciehuis. Provinciehuis Leuven in het midden van Vlaams-Brabant.
Maandelijks komt daar de provincieraad samen. Maar wat doen de 4 gedeputeerden en de medewerkers eigenlijk? Ze helpen steden en gemeenten. Ze verdedigen de belangen van de regio en vergroten haar uitstraling. Inzoomen op provinciehuis met standbeeld. Mensen wandelen er naartoe. Wapenschilden verschijnt.
Ze denken niet alleen aan koning auto… maar ook aan trappers en stappers. Een klimaatneutraal Vlaams-Brabant is het streefdoel. Autoweg met auto, fiets- en wandelpad verschijnt met fietser en wandelaar.
Ze promoten streekproducten. Bokaal en fles in beeld.
Zijn de motor voor regioprojecten en bevorderen de economie, zodat meer dan 88.000 ondernemingen zich goed voelen. Cijfer 88.086 wordt opgebouwd.
Er wordt gezorgd voor betaalbaar wonen, slimme ruimtelijke ordening en goede leefkwaliteit. Huizen en bomen verschijnen.
De provincie zorgt voor bossen, landschappen en 4 provinciedomeinen. Schoolbord met zwembad, speeltuin en bomen.
En voor werkgelegenheid. Vlaams-Brabant telt minder werklozen dan andere provincies. De slimme bedrijventerreinen trekken heel wat ondernemers aan. Fabriek, aktetas, kantoor en traktor.
Ook innovatie draagt de provincie in haar hart. Elektrische wagen rijdt weg uit omgevallen aktetas.
In Vlaams-Brabant is het heerlijk leven, wonen, studeren, werken en ontspannen. Wegen, daken, water en mensen kruisen elkaar.
Vlaams-Brabant, jouw streekmotor. Logo Vlaams-Brabant verschijnt.