Houd leerlingen gemotiveerd met het 'Mind, Set, Grow'-pakket

Lespakket
Lager onderwijs | Eerste graad
Lager onderwijs | Tweede graad
Lager onderwijs | Derde graad
Gratis

Hoe houd je leerlingen gemotiveerd? Bestel het 'Mind, Set, Grow'-pakket en stimuleer de nieuwsgierigheid van jouw leerlingen in de klas.

Snel naar

Wat is 'Mind, Set, Grow'?

Inhoud van het 'Mind, Set, Grow'-pakket

  • Graphic Novel "Kamp bravo" (Stefan Boonen & Melvin): In het verhaal beleeft hoofdpersonage Theo de meest grappige en verbeeldingsrijke avonturen. Via de personages en het verhaal maken kinderen kennis met thema’s zoals lukken, mislukken, bang zijn om fouten te maken en de moed vinden om ervoor te gaan!
  • Posterset (Melvin & Tinne Van Camp, UCLL): De posters visualiseren enkele belangrijke inzichten over hersenplasticiteit en op groei gerichte mindset. De posters zetten kinderen en leraren aan het denken.
  • Inspiratiegids (Tinne Van Camp & Katrien Goossens, UCLL): Je krijgt inzichten over mindset en hersenplasticiteit. Inspirerende voorbeelden en reflectievragen vanuit de praktijk dagen je uit om de theorie in de praktijk om te zetten.
  • Fiches breinologie (Tinne Van Camp, UCLL): In deze fiches komt enkel die informatie aan bod die relevant is om op groei gerichte opvattingen en - gedragingen bij kinderen te stimuleren.
  • Workshops (Katrien Goossens, Tinne Van Camp, UCLL, Techniek- en Wetenschapsacademie Leuven & Mooss vzw): Negen workshops verenigen de inzichten en materialen van 'Mind, set, grow'. Naast breinologie zetten de workshops in op verbeelding en reflectie. Laat de kinderen met deze muzisch-creatieve workshops ervaren, voelen en denken over thema’s zoals fouten maken, lukken en mislukken en het plastische brein. De muzisch-creatieve workshops zijn onderverdeeld per graad.

 

Nog een vraag over het 'Mind, Set, Grow'-pakket?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

onderwijs [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Info

Locatie

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven
België

Soort aanbod

Lespakket

Doelgroep educatief aanbod

Lager onderwijs / Eerste graad
Lager onderwijs / Tweede graad
Lager onderwijs / Derde graad

Thema

Leren

Type materiaal

Divers educatief materiaal