Zonnepanelen voor Panzi-ziekenhuis in Oost-Congo

Stabiele stroom dankzij zonnepanelen en opleiding van lokale technici in het Panzi-ziekenhuis in Oost-Congo. Een geslaagd klimaatproject in het Zuiden.

Snel naar

Zonnepanelen als duurzame oplossing

Een ziekenhuis zonder stroom. Je kan het je bij ons nauwelijks voorstellen. Maar in het ziekenhuis van Panzi in Oost-Congo is het dagelijkse realiteit. Terwijl stabiele elektriciteit een basisvoorwaarde is voor goede gezondheidszorg.

De oplossing? Zonnepanelen. Want zonnepanelen zorgen voor stabiele stroom. Zodat ziekenhuistoestellen doen wat ze moeten doen, patiënten een juiste diagnose krijgen en behandelingen doeltreffender zijn.

Samen met Artsen Zonder Vakantie installeren we niet alleen zonnepanelen in het Panzi-ziekenhuis, we leiden ook lokale technici op om de zonnepanelen te installeren en te onderhouden. Daar varen niet alleen de patiënten wel bij. De zonnepanelen zijn ook goed voor het milieu en de ziekenhuisfinanciën. Een geslaagd klimaatproject dus, dat we graag steunen.

Train the trainer

Project in 2 fasen

Goed voor de patiënt, het ziekenhuis en het milieu

Subsidie

Artsen Zonder Vakantie kreeg voor dit project een subsidie van 264.000 euro. Dankzij deze subsidie trekken we ons provinciaal klimaatbeleid wereldwijd door. De klimaatverandering is immers geen lokaal gegeven.

Vermindert jouw project ook de impact van klimaatveranderingen in het Zuiden? Of maakt het kwetsbare mensen weerbaarder tegen deze klimaatveranderingen? Bekijk dan of het in aanmerking komt voor een subsidie voor duurzame klimaatprojecten in het Zuiden.

Nog een vraag over dit project of een ander project in het Zuiden?

Elke werkdag van 8:30 tot 17 uur

noord-zuid [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen

Gepubliceerd op

14 juni 2021