Voordelige projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein

Droom jij van meer groen en minder beton in jouw gemeente? Met meer ruimte voor water en bloemrijke perken? Van inwoners die zitten te keuvelen op een bank in de verkoelende schaduw van een boom?
Ga aan de slag voor het vergroenen en ontharden van je openbaar domein. Hulp nodig? Geniet van onze voordelige projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein dankzij onze aankoopcentrale.

Snel naar

Concrete uitvoeringen aan de hand van 2 terreinrealisaties

Inhoud van de projectbegeleiding:

 1. Begeleiding bij de concrete realisatie van een groen-blauwe inrichting van gemeentelijke straten en pleinen
 2. Focus op ontharding, waterdoorlaatbaarheid en -buffering en vergroening, op het openbaar domein en bij voorkeur in de meer verdichte kernen
 3. Terreinrealisaties en vorming van de betrokken gemeentelijke diensten, aangevuld met communicatie naar burgers en visievorming

Download een gedetailleerde beschrijving van het aanbod en de voorwaarden

Kiemkracht begeleidt

We werken samen met Kiemkracht. Zij hebben de expertise in huis om jouw project groen-blauwe inrichting te begeleiden zodat jij jouw klimaatdoelstelling haalt.

Komt jouw gemeente in aanmerking?

 • Ja. Alle gemeenten van Vlaams-Brabant komen in aanmerking (behalve de 10 gemeenten aan wie we in 2022 een gratis begeleiding toekenden) 
 • Let wel. Het aantal gemeenten dat gebruik kan maken van het aanbod is beperkt tot 10.
 • Er is geen selectieprocedure. Dus wie het eerst komt, het eerst maalt. 
 • Het aanbod is geldig tot 26 februari 2026, daarna loopt de aanbestedingsduur van de aankoopcentrale af. Intekenen kan tot 26 februari 2025.

Jouw voordeel: minder gedoe met aanbesteden en een voordelig tarief

 • Je moet zelf geen marktbevraging doen of bestek uitschrijven. Want dat deden wij al. Maak jij gebruik van onze aankoopcentrale? Dan ben je wettelijk in orde conform de wet op de overheidsopdrachten.
 • Je krijgt hetzelfde voordelige tarief dat wij ook voor onze eigen begeleidingen onderhandelden. Je betaalt gemiddeld tussen de 5.000 en 6.000 euro. Dit bedrag is exclusief btw en moet je dus op je eigen budget voorzien.
 • Deze begeleiding komt in aanmerking als uitgave voor lokale klimaatacties binnen de werven 1 en 4 van het Lokaal Energie- en Klimaatpact
 • Er zijn geen bijkomende voorwaarden, zoals we die wel oplegden voor de door ons toegekende gratis begeleidingen.

Interesse?

Stuur een mail met als onderwerp 'Aankoopcentrale Vlaams-Brabant groen-blauwe inrichting' naar Kiemkracht: info [at] kiemkracht.org

Nog vragen? Contacteer ons

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

klimaatneutraal [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

16 juni 2022