VBS Sint-Joris-Weert vergroent haar speelplaats

Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert kreeg een subsidie Natuur op School voor de vergroening van haar speelplaats.

Snel naar

Subsidie Natuur op School

Om in aanmerking te komen voor een subsidie Natuur op School moet een project een meerwaarde zijn op het vlak van biodiversiteit en klimaatbestendigheid én op educatief vlak. Zo vragen we bijvoorbeeld dat een project voor een duidelijke meerwaarde zorgt voor onze koesterburen. Dat zijn planten en dieren die het, door de dichte bevolking en de versnippering van de natuur in onze regio's, niet gemakkelijk hebben. 

Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert kreeg twee jaar na elkaar zo'n subsidie. Wat deden ze allemaal en hoe gingen ze te werk?

Acties voor meer biodiversiteit en klimaatbestendigheid

"Onze planeet verkeert in slechte staat maar met doemscenario's maak je kinderen enkel bang. Met een natuurproject leren we  kinderen hoe ze op positieve en speelse wijze concreet kunnen bijdragen aan een gezondere plek om te leven." (Tom Emmers, directeur)

Educatief plan met aandacht voor de koesterburen

"Er werd bij leerlingen en leerkrachten een zaadje geplant waardoor ze veel meer naar buiten trekken om te spelen, leren en genieten. Zomer en winter." (Tom Emmers, directeur)

Breed draagvlak

Partners

  • Regionaal Landschap Dijleland
  • MOS-begeleider
  • Natuurpunt
  • Plaatselijke imker
  • Grootouder op rust

Ook een Natuur op school-subsidie aanvragen?

Werkt jouw school rond natuur op school? Ligt ze in Vlaams-Brabant en registreerde ze zich op de Groene kaart van MOS? Misschien kom je wel in aanmerking voor een Natuur op school-subsidie.

Bekijk de voorwaarden

Publicatie voor een groene speelplaats

Nog een vraag over dit project of de subsidie?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

natuuropschool [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

8 januari 2021