Nieuwe fietsenstalling voor school Wonderwijs in Zemst

De leerlingen van GO! basisschool Wonderwijs in Zemst kunnen vandaag voor het eerst gebruik maken van hun nieuwe fietsenstalling. Deze kwam er met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Zemst.

Provinciale subsidie

GO! basisschool Wonderwijs en de gemeente Zemst ontvangen een provinciale subsidie van 23.273,16 euro om de schoolomgeving veilig en fietsvriendelijk te maken. Dat geld gebruikt de school voor een nieuwe fietsenstalling en voor verbeteringen aan wandelroutes.

Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in het provinciaal beleid. De provincie wil meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. We gaan eerst na wat de knelpunten zijn op de schoolroutes en proberen de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van Wonderwijs is hier een mooi voorbeeld van.

Prioriteit in het beleid

Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in het provinciaal beleid. We willen meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. We gaan eerst na wat de knelpunten zijn op de schoolroutes en proberen de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van Wonderwijs is hier een mooi voorbeeld van.

De voorbije jaren werden er al maatregelen genomen in de schoolomgeving van Wonderwijs.
De Bovenweg is al enige tijd een schoolstraat waarin geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten bij het begin en einde van de school. Sinds de invoering van de schoolstraat worden kinderen die met de wagen komen vooral om de hoek afgezet in de Graaf De Bailletstraat.
Daar worden in het voorjaar voetpaden aangelegd zodat er in de hele schoolomgeving veilige en aangename wandelroutes zijn.

Nog een vraag over fietsbeleid?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

mobiliteit [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

27 februari 2020