Krijg lekkers in ruil voor groene stroom. Klimaatproject Zonneboeren

Project in de kijker

Buren investeren in zonnepanelen op de schuur of loods van een boerderij in de buurt. De boer krijgt groene stroom, de buur krijgt in ruil korte keten producten. Dat is het concept van Zonneboeren. 

Een duurzaam klimaatproject dat we graag steunen met een subsidie.

Snel naar

Zonneboer worden? Of investeren in een zonneboer?

Wil jij investeren in zonnepanelen op de schuur of loods van een boerderij in jouw buurt? En krijg je in ruil daarvoor graag lekker eten, recht van het veld of de boerderij? Dan ben jij de perfecte zonnebuur.

Ben jij boer en wil jij overschakelen op groene stroom, maar kan je voor de investering wel wat hulp van je buren gebruiken? Dan ben jij de ideale zonneboer.

Bier in ruil voor groene stroom? Dat kan bij Hof ten Dormaal in Tildonk

Boerderij Hof ten Dormaal in Tildonk verbouwt haar eigen granen en hop en mout, en brouwt en bottelt zelf. Het restproduct verwerkt ze tot veevoeder voor haar vee. Ecologischer kan niet.

Of toch? Met zonnepanelen! Vandaag is de brouwerij voor haar stroomproductie nog afhankelijk van fossiele brandstoffen. Als ze die door groene stroom kunnen vervangen, is de cirkel écht rond. En dat is wat het klimaatproject Zonneboeren waarmaakt.

Partners

Zonneboeren is een project van Klimaatpunt, Boerenbond en Voedselteams. De drie partners gaan samen op zoek gaan naar energieke boeren en zonneburen die mekaar willen helpen en extra willen inzetten op korte keten.

Subsidie voor duurzame klimaatprojecten

We steunden het project 'Zonneboeren' met een subsidie van iets meer dan 70.000 euro.

Lees meer over de subsidie voor duurzame klimaatprojecten

Meer info dit klimaatproject en de klimaatsubsidie?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

subsidiesklimaat [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

3 oktober 2022