Horizon+: infoavonden nieuwe bouwregels

Binnenkort bepalen een nieuw Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) en gemeentelijke verordeningen hoe je in de toekomst mag (ver)bouwen in Sint-Genesius-Rode, Overijse en Tervuren. Tijdens de infoavond per gemeente kan je feedback geven op een voorontwerp van de nieuwe regels.

Snel naar

Infomomenten over PRUP en gemeentelijke verordeningen

In de drie betrokken gemeenten organiseren we een gratis infomoment over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) en de aanzet tot de gemeentelijke verordeningen. Beiden zijn momenteel nog in opmaak, maar zullen in de toekomst bepalen hoe er gebouwd mag worden in de woongebieden van Overijse, Tervuren en Sint-Genesius-Rode.

Voorontwerp en principevoorschriften

Tijdens het infomoment worden de principevoorschriften uit de gemeentelijke verordening en het voorontwerp voorgelegd aan de inwoners van de gemeenten. Je ontdekt er in welke zones de gemeente opgedeeld wordt en welke bijhorende nieuwe regels over bouwen en renoveren er op tafel liggen. Die regels gaan over ontharding, bijbouwen, het verkavelen van gronden en nog veel meer.

Kom langs om de plannen te bekijken en jouw mening te geven. Je feedback wordt meegenomen bij het opstellen van het ontwerp PRUP en de ontwerp verordening.

Lopende bouwprojecten

Opgelet: voor lopende bouwprojecten verandert er voorlopig nog niets. Het PRUP en de nieuwe regels worden pas in 2024 vastgelegd. Tijdens het infomoment kunnen er dus ook nog geen definitieve uitspraken gedaan worden over de eventuele gevolgen voor jouw eigendom.

2 gratis infomomenten: praktische info

PRUP en gemeentelijke verordening
  • AC De Vuurmolen, Begijnhof 17, Overijse
    Donderdag 28 september, vanaf 19:00 uur
  • Raadszaal gemeentehuis, Markt 7A, Tervuren
    Maandag 9 oktober, vanaf 19:00 uur

Meer weten over Horizon+?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

ruimtelijkeplanning [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Gepubliceerd op

26 juli 2023