Duurzame vastgoedstrategie (SURE2050)

Een duurzame vastgoedstrategie realiseren met SURE2050.

Snel naar

Wat is SURE2050?

Hoe verlaag je de energie- en onderhoudsfactuur van je gebouwen? Welke gebouwen ga je renoveren, afbreken en heropbouwen, nieuwbouwen, afstoten? Hoe maak je het gebouwenpark klimaatneutraal? Maar ook: hoe ga je dit alles betalen? Het SURE2050-traject helpt gemeenten met een duurzame vastgoedstrategie. Hoe? Dankzij de nodige opleidingen en een trajectbegeleiding.

11 Vlaams-Brabantse gemeenten tekenden in op het traject: Asse, Dilbeek, Landen, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Opwijk, Overijse, Oud-Heverlee, Tielt-Winge en Zaventem. Ze startten in september 2019 en tekenden sindsdien hun strategisch duurzaam vastgoedplan uit dat bestaat uit: 

  • Een strategische visie in vastgoedbeleid
  • Een beheerplan
  • En de bijhorende concrete acties

Kennisdeling

Hun ervaringen en opgedane kennis delen ze graag met andere Vlaamse steden, gemeenten en openbare diensten. Benieuwd? Kijk op www.sure2050.be voor het laatste nieuws en de geplande webinars.

Wil jij in jouw gemeente ook graag starten met de opmaak van een duurzaam strategisch vastgoedplan? Deelnemen aan het project met opleidingen en coaching, kan niet meer, maar je kan wel instappen als geassocieerde gemeente om toegang te krijgen tot het leerplatform, sjablonen … Je kan dan ook webinars herbeluisteren en je ontvangt uitnodigingen voor onze toekomstige webinars. 

Wil jij je aansluiten op het leerplatform van SURE2050? Mail ons op sure2050 [at] vlaamsbrabant.be.

Financiering

Nog een vraag over SURE2050?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

sure2050 [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.