Sociale economie & arbeidszorg

De sociale economie en arbeidszorg zorgen ervoor dat iedereen op maat kan participeren aan onze arbeidsmarkt.

Snel naar

Bewust ondernemen en participeren op maat

De provincie Vlaams-Brabant is de thuisbasis van een 60-tal sociale economie-bedrijven en een 50-tal arbeidszorginitiatieven. De realisatie van maatschappelijke meerwaarden staat bij hen voorop.

Zo bieden ze een betaalde of, in het geval van arbeidszorg, onbetaalde baan aan aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt of begeleiden hen in de zoektocht naar een job. Vaak combineren ze deze sociale doelstelling met bijvoorbeeld een ecologische doelstelling.

De provincie ondersteunt financieel en inhoudelijk.

 
 

Sociale economie in Vlaams-Brabant

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan een baan te helpen, zetten de Vlaams-Brabantse sociale economie-bedrijven zich dag na dag in. Het gaat om maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen, initiatieven lokale diensteneconomie en werkplekarchitecten.

Doeners.be

Doeners.be verbindt ondernemers met een sociale-economiepartner.

Op dit platform gaan bedrijven uit de reguliere economie op zoek naar een geschikte partner. Je kan zoeken op een trefwoord, activiteit of regio. Verder kan je onder meer via het prikbord een zoekertje plaatsen, waar sociale-economiebedrijven direct kunnen reageren.
Omgekeerd biedt het platform de lokale sociale-economiebedrijven de kans hun diensten in de verf te zetten.

Arbeidszorg in Vlaams-Brabant

Overzicht arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant

Wil te je weten komen welke organisaties in Vlaams-Brabant arbeidszorg aanbieden en welke werkvormen? Bekijk het overzicht op https://www.arbeidszorg.be/arbeidszorginitiatieven 

Kalender

Geen activiteiten gevonden

Subsidies

Economie
Verenigingen en organisaties
Lokale besturen

Extra ondersteuning voor Vlaams-Brabantse begeleiders arbeidsmatige activiteiten die AMA medewerkers afkomstig uit Vlaams-Brabant begeleiden.

Economie
Verenigingen en organisaties
Bedrijven

Subsidies voor projecten die de toegang tot de arbeidsmarkt bevorderen voor mensen met een grote afstand tot die arbeidsmarkt in Vlaams-Brabant.

Publicatie "Aan de slag met sociale economie"

Nog een vraag over sociale economie?

Elke werkdag van 8:30 tot 17 uur

sociale.economie [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen