Sociale economie & arbeidszorg

De sociale economie en arbeidszorg zorgen ervoor dat iedereen op maat kan participeren aan onze arbeidsmarkt.

Snel naar

Bewust ondernemen en participeren op maat

De provincie Vlaams-Brabant is de thuisbasis van een 60-tal sociale economie-bedrijven en een 50-tal arbeidszorginitiatieven. De realisatie van maatschappelijke meerwaarden staat bij hen voorop.

Zo bieden ze een betaalde of, in het geval van arbeidszorg, onbetaalde baan aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt of begeleiden hen in de zoektocht naar een job. Vaak combineren ze deze sociale doelstelling met bijvoorbeeld een ecologische doelstelling.

De provincie ondersteunt financieel en inhoudelijk.

Sociale economie in Vlaams-Brabant

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan een baan te helpen, zetten de Vlaams-Brabantse sociale economie-bedrijven zich dag na dag in. Het gaat om maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen, initiatieven lokale diensteneconomie en werkplekarchitecten.

Overzicht sociale economie-bedrijven in Vlaams-Brabant

In de databank ‘Sociale economie’ van Vlaanderen zoek je makkelijk op onderneming, provincie, activiteit, werkvorm of gemeente. En vind je een actueel overzicht van alle evenementen rond sociale economie.

Arbeidszorg in Vlaams-Brabant

Overzicht arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant

De provincie stelde een uitgebreide lijst samen met alle arbeidszorginitiatieven op treden 3 en 4 van de participatieladder in Vlaams-Brabant.

Kalender

Sociale economie

Wanneer

tot

 Waar

Provinciehuis Vlaams-Brabant

Provincieplein 1
3010 Leuven
België

Instrumenten, praktische voorbeelden en ervaringsuitwisseling die je leren hoe je sociale economie en tewerkstelling in jouw gemeente kan bevorderen.

Subsidies

Economie
Verenigingen en organisaties
Lokale besturen

Extra ondersteuning voor Vlaams-Brabantse begeleiders arbeidsmatige activiteiten die AMA medewerkers afkomstig uit Vlaams-Brabant begeleiden.

Economie
Verenigingen en organisaties

Subsidies voor projecten die de toegang tot de arbeidsmarkt bevorderen voor mensen met een grote afstand tot die arbeidsmarkt in Vlaams-Brabant.

Brochure "Bewust ondernemen - dankzij sociale economie"

Nog een vraag over sociale economie?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

sociale.economie [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.