Milieu- en duurzaamheidsambtenarenoverleg (MAO/DAO) (11/06)

Wat is het aanbod van Energiehuis 3Wplus rond energetische renovatie voor jouw inwoners?  Welke veranderingen staan er op til met de nieuwe MijnVerbouwBegeleiding?  Wat is het vernieuwde aanbod van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen voor particulieren? Hoe kan je daar als gemeente op inspelen?  We geven een overzicht.

Het Interreg-project Natuur-inbouw onderzoekt de mogelijkheden om natuurinclusief te bouwen. Zoek jij mee naar demoprojecten?

Hoe zorg je ervoor dat je renovatie- en nieuwbouwprojecten circulair en klimaatrobuust zijn? Laat de GRO-duurzaamheidsmeter, die tegen het einde van het jaar in een nieuw intergewestelijk jasje steekt,  je begeleiden. We geven een korte introductie en maken je warm voor een 3-daagse opleiding i.s.m. het PIVO en Bureau Bouwtechniek vanaf 5 december.

Dit MAO/DAO is online. Het vindt plaats op dinsdag 11 juni, van 10 tot 12 uur.

Schrijf je in voor 7 juni

Snel naar

Voor wie?

Milieu-, klimaat- en duurzaamheidsambtenaren en ambtenaren van de diensten wonen en gebouwen, uit de Vlaams-Brabantse gemeenten die behoren tot de 3Wplus-regio

Programma

 • 10:00 uur: Welkom en inleiding/aanleiding  (Annemie Matheussen, Aanspreekpunt gemeenten, Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant)
 • 10:05 uur: Werking en aanbod van Energiehuis 3Wplus(Ine Renson, Coördinator Energiehuis 3Wplus)
 • 10:45 uur: Bouw- en renovatieadvies van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen  (Hilde Hacour, Klimaatteam, Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant)
 • 11:10 uur: Faunavriendelijk (ver)bouwen: brainstorm rond een praktisch aanbod naar gemeenten gekaderd in het Europese project Natuur-inbouw (Magalie Van Lishout, Klimaatteam, Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant)
 • 11:30 uur
  • Korte introductie tot de nieuwe intergewestelijke GRO 
   (Jona Van Steenkiste, Bureau Bouwtechniek) 
  • Aankondiging 3-daagse opleiding nieuwe intergewestelijke GRO i.s.m. PIVO en Bureau Bouwtechniek 
   (Bart Bisschops, Klimaatteam, Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant)
 • 12:00 uur: Einde 

Info

 Waar

Online

Wanneer

tot

Prijs

Gratis

Contact

maodao [at] vlaamsbrabant.be