Europees burgerschap in de klas – 19/10

Hoe werk je rond Europees burgerschap in jouw klas? Het nieuwe boek  ‘Europees Burgerschap in de klas: Casussen voor mondige EU-burgers' (Universitaire Pers Leuven) biedt hiervoor een oplossing. Via waargebeurde verhalen leren leerlingen kritisch denken en verwerven ze inzicht in het democratische proces. De verhalen zijn casussen gebaseerd op rechtspraak van het Europees Hof van Justitie. Dat jongeren vanaf 16 jaar mogen stemmen bij de Europese verkiezingen in 2024, maakt het leren over de EU op school des te relevanter. De casussen tonen de impact van de EU in het dagelijkse leven op tal van domeinen. Ze motiveren jongeren tot actief EU-burgerschap. 

De redacteurs, Griet Galle en Kris Grimonprez, leggen een aantal casussen uit en bespreken hoe je ermee aan de slag kan in de klas.  Na een paneldiscussie ben je welkom op de receptie. Je kan er het boek ook aankopen.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de KU Leuven en Europa Direct Vlaams-Brabant.

Woensdag 19 oktober 2022 | 16 tot 18 uur

Schrijf je in

Voor wie?

Leerkrachten uit het secundair onderwijs die (willen) werken rond burgerschap of de Europese Unie in de klas, docenten, studenten, ambtenaren uit de onderwijssector en geïnteresseerden.

Nog een vraag over deze nascholing?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur.

europadirect [at] vlaamsbrabant.be

Antwoord binnen 2 werkdagen.

Info

 Waar

Provinciehuis Leuven

Provinciehuis 1
3010 Leuven
België

Wanneer

tot

Kanalen

Europe Direct
Europa

Doelpubliek

Leerkrachten
Studenten

Schrijf je in