Brabantdag 2021 - 'Brabant Future Proof'

Neem deel aan de Brabantdag op 13 oktober 2021 in Tervuren, doe ideeën op en leg nieuwe contacten met potentiële zakenpartners. Ontmoet ondernemers, overheden en onderzoekers uit Noord-Brabant, Vlaams- en Waals-Brabant en bezoek innoverende bedrijven waar inspirerende sprekers vertellen over innovaties voor KMO en MKB.

Inschrijven vóór 18 september

Snel naar

Programma

Voor wie?

  • Ondernemers
  • Onderzoekers
  • Overheden

Bedrijfsbezoeken

Ga met onze bus mee naar één van deze innoverende bedrijven:

 

Beneo-Remy – Wereldleider in de productie van rijstzetmeel (Wijgmaal)

BENEO-Remy, een onderdeel van de Duitse Südzucker-groep, investeert momenteel 50 miljoen euro in een derde productielijn voor zijn fabriek in Wijgmaal. Daarmee zal het bedrijf per jaar 50% meer rijstzetmeel en andere rijstderivaten kunnen leveren aan klanten in meer dan 80 landen. Op de site in Wijgmaal werken ze ook aan procesinnovatie en fundamenteel onderzoek naar rijst en rijstzetmeel.

Procter&Gamble - Open innovatie in de gloednieuwe Workero (Strombeek-Bever)

Innovatie met start ups rond duurzame consumentengoederen/testfaciliteiten en mogelijkheden voor upscaling/infrastructuur voor bedrijfsvestiging start ups met co-working spaces, office sharing, …  

Danone (Rotselaar) - volzet

De productiesite van Danone in Rotselaar is één van de grootste productiesites van zuivelproducten in Europa. Met meer dan 470 werknemers en een sterk netwerk aan lokale partners waaronder bijna 90 melkveehouders uit de omgeving, werken ze dagelijks aan de productie van Actimel, Activia Fruit, Light & Free Fruit en Danone Fruit. De site in Rotselaar kreeg dan ook de titel ‘Fabriek van de Toekomst’ en wordt geprezen voor de innovatieve, mensgerichte en "Zero Impact"-aanpak op het gebied van milieu.

NNOF: Nearly New Office Furniture – Duurzame transformatie van de werkomgeving (Vilvoorde)

NNOF werkt rond de transformatie van de kantooromgeving in al haar facetten: werkplekconcept, inrichting, werkprocessen en ondersteunende diensten. Ze begeleiden, adviseren en beheren de ontwikkeling naar een duurzame, strategische en toekomstgerichte werkplek, ook tijdens een verhuisproject.

Siemens (Beersel) - volzet

Siemens verwelkomt jullie graag in het recent vernieuwde Concept Center 4 Industries. Maak kennis met het industrieel automatiseringsportfolio en de innovatieve manieren om energie te managen in de industrie. Dit is het nieuwste state-of-the art customer center op vlak van automatisering.

Health House (Leuven) - volzet

In Health house ontdek je via immersive storytelling de toekomst van de gezondheid en gezondheidszorg. Health House heeft de ambitie om naast opleidingen en exhibitie ook een uniek health living lab te worden en samen met kennisinstellingen, bedrijven en burgers oplossingen te zoeken voor de gezondheidsuitdagingen van de toekomst.

Von Karman Instituut voor Stromingsdynamica (Sint-Genesius-Rode)

Dit is een Belgisch internationale non-profit-onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van vliegtuigaerodynamica en stromingsmechanica. Het heeft de erkenning als Centre of Excellence door ESA en werkt rond optimalisatie van onder andere luchtstromen rond fietsers, auto’s, gebouwen/wijken, vliegtuigen, space shuttles…

ID2Move – dronetechnologie (Nijvel)

Dit is het incubatorcentrum in Wallonië voor alle nieuwe bedrijven en ideeën rond drones en al hun toepassingen.

Brucargo (Machelen)

Brucargo is het vrachtgebied van Brussels Airport. Het is een belangrijke hub voor de farmaceutische industrie en heeft expertise in het transport van temperatuurgevoelige producten. Het is ook een belangrijke hub voor de transport van coronavaccins.

Flanders Make (Leuven) - volzet

Op basis van hoogtechnologisch onderzoek biedt Flanders Make actieve ondersteuning aan bedrijven in de maakindustrie voor het ontwikkelen en optimaliseren van hun producten en productie-processen. Hun doel is bij te dragen tot de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst.

Workshop ‘Schrijf een Europees project’ - volzet

De nieuwe Europese subsidieprogramma’s gaan van start. Heb je een projectidee maar weet je niet direct hoe ermee te beginnen?

Volg dan deze workshop en leer in een namiddag met hulp van onze experts een project schrijven. 

Organisator

  • Provincie Vlaams-Brabant
  • Provincie Noord-Brabant

In samenwerking met:

  • Smart Hub Vlaams-Brabant
  • VOKA Vlaams-Brabant
  • VNO-NCW Brabant Zeeland
  • CCI Brabant wallon
  • Province du Brabant wallon

Schrijf je in voor de Brabantdag

Ik neem het liefst deel aan volgend bezoek of workshop:
Eerste reservekeuze:
Tweede reservekeuze:
Na indienen ontvang je automatisch een e-mail met een overzicht van de gegevens die je ons bezorgde.

Info

 Waar

Afrikapaleis Tervuren (voormalig Koloniënpaleis)

Paleizenlaan
3080 Tervuren
België

Wanneer

tot

Kanalen

Europa
Economie en landbouw

Prijs

Gratis

Contact

europa [at] vlaamsbrabant.be