Home  > Economie en landbouw  > Sociale economie  > Catalogus

Catalogus van de Sociale economie in Vlaams-Brabant

Brochure 'Bewust ondernemen, dankzij sociale economie'

De provincie Vlaams-Brabant is de thuisbasis van een 50-tal sociale economie bedrijven. Hoewel ze onderling heel verscheiden zijn, hebben ze gemeen dat de realisatie van maatschappelijke meerwaarden voorop staat. Zo bieden ze een baan aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt of begeleiden hen in de zoektocht naar een job. Vaak combineren ze deze sociale doelstelling met bijvoorbeeld een ecologische doelstelling.

Maar om deze sociale doelen te realiseren zijn economische activiteiten nodig. Deze zijn even divers als de bedrijven zelf. Om u een idee te geven waarvoor u bij de sociale economie terecht kan, publiceerden we een catalogus met alle producten en diensten van de sociale economie in Vlaams-Brabant. Maar besef goed dat deze lijst niet limitatief is. Flexibiliteit en creativiteit zijn immers de sterktes van de sociale economie.

Database sociale economie

De provincie bracht in samenwerking met In-C de sector in kaart.

In onderstaande database kan u een volledig overzicht van de sociale economie-bedrijven in Vlaams-Brabant terugvinden. U kan ook nauwgezetter zoeken op onderneming, ondernemingstype, producten en diensten, sectoren en gemeente. Tot slot kan u er terecht voor een actueel overzicht van alle evenementen rond sociale economie.

Raadpleeg de database op de website van socialeeconomie.be

Extra informatie

Naar boven