Home  > Economie en landbouw  > Land- en tuinbouw  > Landbouw beleven  > Korte Keten

Korte Keten

Wat is korte keten?

Maarten Vangramberen met korte keten producten

Bij korte keten verkoop van landbouwproducten is er een rechtstreekse band tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Korte ketens zijn zeer divers qua aanpak en kanalen, bv. hoevewinkels, boerenmarkten, automaten, zelfoogst- en plukboerderijen, vleespakketten, boerderijen en voedselteams.

Word korte keten klant

Heb je de smaak van korte keten producten te pakken? En ben je nog op zoek naar producenten of initiatieven in jouw buurt? Raadpleeg dan zeker volgende websites:

Bekijk jouw foto's van de Lekker Lokaal markt

Op 27 mei ging Dag van de Aardbei lekker lokaal in de Engelenburcht in Tildonk. Het was een mooie dag met veel lekkers en interessante randactiviteiten. Liet jij een foto maken in de fotostudio? Bekijk ze via deze link. Tot 6 juni zijn ze downloadbaar. Nadien kan je ze per mail aanvragen op landbouw@vlaamsbrabant.be

Extra informatie

Contact

Week van de Korte Keten, Tel. 016 26 72 72 , weekvandekorteketen@vlaamsbrabant.be

Inschrijving voor nieuwsbrief 'Week van de Korte Keten'

Velden met een * moet je invullen.

Rechtstreekse link naar het invulformulier.

Wij respecteren jouw privacy: www.vlaamsbrabant.be/privacy

Nieuws

Activiteitssubsidie Week van de Korte Keten

Organiseer je met jouw vereniging, organisatie of gemeente een activiteit tijdens de Week van Korte Keten? Vraag dan een subsidie aan om je activiteit te ondersteunen.

Alle nieuwsberichten

Naar boven