Home  > Wonen en milieu  > Milieu en natuur  > Vlaams-Brabant klimaatneutraal  > Vind geld voor jouw klimaatproject

Vind geld voor jouw klimaatproject

Heb jij een goed klimaatplan, maar geen geld om het uit te voeren? Je bent helaas niet alleen. Veel klimaatplannen geraken niet verder dan de ontwerptafel omdat ze geen budget vinden. En dat is jammer. Dus zoeken wij naar oplossingen om jouw klimaatproject te financieren. 

Download het overzicht van financieringsmogelijkheden voor klimaatprojecten. Het is een werkdocument dat regelmatig aangevuld en bijgewerkt wordt.

Overzicht financieringsmogelijkheden [PDF, 5 blz, 561,38 KB]

Provinciale subsidie voor duurzame milieu- en klimaatprojecten

Draagt jouw klimaatproject bij aan de ambitie van de provincie om tegen 2040 klimaatneutraal te worden? Heeft het aandacht voor de sociale, economische en ecologische dimensie van duurzaamheid? Dan maakt het kans op een provinciale subsidie voor duurzame milieu- en klimaatprojecten. 

>>> Ga na of jouw klimaatproject in aanmerking komt voor een klimaatsubsidie

>>> Laat je inspireren door de 36 projecten die een klimaatsubsidie kregen

Het FLK-model, voor de financiering van lokale klimaatplannen, vanaf voorjaar 2017

Het FLK-model is een financieringsmodel voor de financiering van lokale klimaatplannen. Het concept? Een financieringsoplossing voor een globaal pakket aan klimaatprojecten in plaats van een project-per-project financiering. Zodat de meer rendabele projecten meebetalen voor de minder rendabele projecten.

We dienden het project onder de naam FALCO (Financing of Ambitious Local Climate Objectives) in binnen het Europese programma Horizon2020. Als Europa het project goedkeurt, hopelijk tegen het voorjaar van 2017, kunnen we op zoek gaan naar projecten rond:

  • renovatie van publieke gebouwen
  • renovatie van private gebouwen
  • energie-efficiëntiemaatregelen in kmo's 


Informatiefiche financieringsmodel voor de financiering van lokale klimaatplannen [PDF, 2 blz, 3,14 MB]

Doe een beroep op onze expertise

In onze zoektocht naar financiering van klimaatprojecten bouwden we heel wat expertise en een groot netwerk op. Maak er gebruik van. Contacteer ons gerust.

Naar boven