Home > Publicaties > Vrije tijd en cultuur > Toerisme > Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant + fietsgids

Opgelet!

Toerisme Vlaams-Brabant zal tegen juni 2018 de fietskaart van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant heruitgeven. Tot eind 2017 zullen er nog geen wijzigingen zijn op het terrein en kan er probleemloos gefietst worden met de huidige kaart. De werken op het terrein worden vanaf januari tot juni 2018 uitgevoerd. Naar aanleiding van deze herwerking zal de verkoop van de fietskaart stopgezet worden vanaf september 2017. Vanaf juni 2018 zal de nieuwe kaart beschikbaar zijn.

Eindeloos fietsen op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Fietskaart Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 1.800 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden.

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren, en op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld.
De 120 fietscafés en 50 fietslogies vind je uitgebreider in het bijgevoegd boekje.

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op de RAVelroutes, die heel Wallonië doorkruisen, op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen en Limburg en op de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurzones van Brussel.

Prijs: 9 euro, verzendkosten niet inbegrepen.

Extra informatie

Contact

Toerisme Vlaams Brabant, Tel. 016 26 76 20, toerisme@vlaamsbrabant.be

Naar boven