Home  > Vrije tijd en cultuur  > Eten en drinken

Eten en drinken in Vlaams-Brabant

Streekproducten

Streekproducten Vlaams-Brabant: ontdek onze straffe streek

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten.

  • Verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof, asperges, appelen, peren, ...
  • Verwerkte producten: (lambiek)bieren, Hagelandse wijn, sappen, kazen, koekjes, ...

Deze streekproducten zijn de culinaire ambassadeurs van onze streek. De zelfstandige ondernemers-producenten werken op een ambachtelijke, traditionele wijze aan deze smaakvolle en eerlijke producten.

Ontdek het aanbod streekproducten uit Vlaams-Brabant

De kenmerken van een streekproduct

De traditionele streekproducten zijn verse of verwerkte producten met enkele typerende kenmerken:

  • Ze zijn gemaakt met streekeigen grondstoffen en/of grondstoffen die als streekeigen worden beschouwd.
  • Ze worden algemeen aanvaard als een streekeigen product.
  • Ze worden op ambachtelijke wijze vervaardigd.
  • Het streekproduct en de bereidingsstreek moeten overeenkomen.
  • Het product geniet een langdurige of historische bekendheid als streekspecialiteit.

Als het product beantwoordt aan deze vijf kenmerken spreken we van een "traditioneel streekproduct". Als slechts vier of minder van deze eigenschappen aanwezig zijn, noemen we het een streekproduct of streekgebonden product.

Extra informatie

Contact

vzw Streekproducten, Tel. 016 26 72 28, info.streekproducten@vlaamsbrabant.be

Verwante pagina's

Vzw Streekproducten

Externe websites

Streekproducten Vlaams-Brabant

Publicaties

Witloof verrukkelijk

Witloof verrukkelijk

Witloof is een gezonde groente, arm aan calorie├źn en rijk aan vitaminen. Je kan er een verrassend menu rond bouwen.

Alle publicaties

Naar boven