Home  > Vrije tijd en cultuur  > Cultuur  > Geschiedenis van Vlaams-Brabant  > Vlaams-Brabant drinkt

Vlaams-Brabant drinkt

Twee eeuwen brouwverleden

Cover publicatie Vlaams-Brabant drinkt

Het erfgoedproject ‘Vlaams-Brabant drinkt’ onderzocht het belang van productie, distributie en consumptie van alcohol bij de identiteitsvorming en verbeelding van inwoners van Vlaams-Brabant sinds 1800. Een rijk geïllustreerde publicatie is het resultaat van deze verkennende cultuurhistorische studie, die verscheen in de reeks 'Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant'. Auteur Annelies Tollet belicht de rol van brouwers en stokers in het sociale, politieke en culturele leven, de maatschappelijke inbedding van consumptiepraktijken en de beeldvorming van alcohol in reclame, liederen, wetgeving, toerisme en heemkunde.

Dit onderzoeks- en publicatieproject verliep in samenwerking met de private archief- en documentatiecentra KADOC-KU Leuven, AMSAB-ISG, ADVN en Liberaal Archief.De publicatie is een co-editie met Openbaar Kunstbezit Vlaanderen.

Meer info over dit project en de activiteiten: Erfgoedplus.be

Folder Vlaams-Brabant drinkt [PDF, 3 blz, 2,58 MB]

Gezocht: brouwcollectie

Vlaams-Brabant drinkt

Om het brouwverleden van Vlaams-Brabant in beeld te brengen, zijn we op zoek naar liedjesteksten, flessenlabels, bierglazen, foto's uithangborden... En dit om de digitale brouwcollectie op Erfgoedplus.be - de erfgoeddatabank en -website van Vlaams-Brabant en Limburg aan te vullen.

Hoe ga je te werk? Surf naar Erfgoedplus.be en lees meer over deze oproep.

Benieuwd naar de andere schatten? Surf dan naar Erfgoedplus.be en zoek op 'brouwerfgoed'.

Publicaties

Vlaams-Brabant drinkt

Verkennende cultuurhistorische studie van het belang van productie, distributie en consumptie van alcohol bij de identiteitsvorming van inwoners van Vlaams-Brabant sinds 1800.

Alle publicaties

Naar boven