Home > Nieuws > Verkeer en mobiliteit

Wordt jouw gemeente de SympaFietste gemeente? (12 mei 2017)

Fiets jouw gemeente in de schijnwerpers!

De SympaFietste Gemeente is een wedstrijd georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Radio 2 Vlaams-Brabant. In de wedstrijd meten we de fietscultuur onder de inwoners van je gemeente en de manier waarop je gemeentebestuur het fietsbeleid vorm geeft.

Stel je nu kandidaat, toon je gemeente van haar beste fietskant en win! De SympaFietste Gemeente fietst weg met 5 publieke fietspompen met opschrift 'SympaFietste Gemeente 2017' én eeuwige roem!

Verloop van de wedstrijd

 • Stel je kandidaat vóór 2 juni 2017
  Elke Vlaams-Brabantse gemeente kan zich kandidaat stellen om deel te nemen aan de wedstrijd. Een jury selecteert drie gemeenten. Die gemeenten nemen het in de week van 19 juni tegen elkaar op om de titel en bijhorende prijs in de wacht te slepen.

 • Van 19 tot 22 juni: de wedstrijd
  Van maandag 19 t.e.m. donderdag 22 juni geeft Radio 2 elke ochtend een opdracht aan de inwoners van de geselecteerde gemeenten. Per goed uitgevoerde opdracht verdient de gemeente punten.
  Een van de opdrachten is om de fietsers extra in de watten te leggen dankzij een pop-up actie, zoals bijvoorbeeld een traktatie op het drukste fietspad van de gemeente, een fietsonderhoud aan huis door de burgemeester, ....

 • Op 23 juni: de finale!
  Tijdens de live uitzending van vrijdag 23 juni spelen de teams van de drie geselecteerde gemeenten de finale. Het team van je gemeente bestaat uit 4 personen: de burgemeester (of een lid van het schepencollege), een handige harry of henriëtte en twee jongeren tussen 10 en 12 jaar.
  De finale is in Zaventem. De opnames starten om 10 uur. De live uitzending loopt van 12 tot 13 uur.

De prijzenpot: win vijf publieke fietspompen voor je gemeente

De winnaar krijgt naast de titel van 'SympaFietste Gemeente 2017' ook vijf publieke fietspompen met opschrift 'SympaFietste Gemeente 2017' ter waarde van 7.500 euro.

De twee verliezende finalisten ontvangen 20 fietstassen met opdruk van de actie.

Meedoen? Stel je kandidaat voor 2 juni

Wil je gemeente meedingen naar de titel van SympaFietste Gemeente? Stel je dan nu kandidaat: mail voor 2 juni 2017 het document 'Kandidatuur 2017' ingevuld terug naar fiets@vlaamsbrabant.be. Wie weet hoort jouw gemeente wel bij de drie finalisten?

Woensdag 7 juni maakt de jury de namen van de laatste drie gemeenten bekend. In de week van 19 juni strijden ze dan voor de titel en de prijzenpot.

Extra informatie

Contact

Steven Fagard, Mobiliteit, Tel. 016 26 75 27, steven.fagard@vlaamsbrabant.be

Documenten

Sympafietste Gemeente - Kandidatuur 2017 [DOCX, 2 blz, 72,04 KB]

Naar boven