Home  > Economie en landbouw  > Ondernemers en starters  > Starters

Hoe word ik mijn eigen baas?

Startersbegeleiding

Het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid en de ondernemerssorganisaties in Vlaams-Brabant besteden veel aandacht aan de begeleiding van starters.

Ondernemingsloketten

Starters zijn verplicht om zich aan te bieden bij een ondernemingsloket. Het ondernemingsloket

  • regelt jouw inschrijving in de Kruispuntbank van ondernemingen (de "KBO")
  • gaat na of je over de nodige kennis van bedrijfsbeheer beschikt
  • onderzoekt of je de vereiste beroepsbekwaamheid heeft (uitoefenen van gereglementeerd beroep).

Lees meer op de website van de FOD Economie:

Bryo: goesting om te ondernemen!

Bryo

Vanaf januari 2011 rolt Voka, met steun van BNP Paribas Fortis, Microsoft, SD Worx en de Provincie Vlaams-Brabant, het project "Bryo" uit over gans Vlaanderen met als doel het ondernemerschap meer sexy te maken voor jonge mensen met veel potentieel. De bedoeling is om mensen van 18 tot 36 jaar te stimuleren richting de opstart of overname van een eigen zaak en ze te begeleiden bij alle problemen en uitdagingen waarmee ze te maken krijgen in de eerste levensjaren van de onderneming.

Bryo staat voor BRight YOung en is dus een netwerk van jonge, gedreven mensen die zin hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. De deelnemer aan Bryo wordt gedurende 3 jaar (36 maanden) begeleid bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen voorafgaand aan, tijdens en in de eerste periode na de opstart of overname van een eigen zaak. Dit gebeurt in een combinatie van collectieve acties en activiteiten tussen gelijkgestemden én individuele begeleiding.

Indien je graag wat meer toelichting wilt over Bryo, neem dan zeker een kijkje op www.bryo.be.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project, en komt voor 200 euro tussen in de inschrijvingskost van de deelnemers.

Extra informatie

Contact

Roel Casteels, Dienst economie, Tel. 016-26 72 90, roel.casteels@vlaamsbrabant.be

Externe websites

Publicaties

Dubbel dynamisch voor starters

Maar waar gaat het ondernemen nu écht om? In het boek “Dubbel Dynamisch” lees je over de ervaringen van mensen die eerder de sprong waagden, aan de hand van twintig dubbelinterviews.

Alle publicaties

Naar boven